Wegwerphandschoenen

Wegwerphandschoenen

Omschrijving: Medische handschoenen zijn wegwerpbare, meestal plasticachtige handschoenen die zijn ontworpen om de handen te beschermen tijdens medische procedures en onderzoeken om kruisbesmetting tussen patiënten en medisch personeel te voorkomen. Ze zijn er in vele vormen en kunnen van verschillende materialen worden gemaakt. Wegwerphandschoenen worden over het algemeen gekozen vanwege hun gemak boven andere soorten, zoals katoen of latex, omdat ze na gebruik gemakkelijk kunnen worden weggegooid. Veel wegwerphandschoenen zijn ook gemaakt van kunstmatige vezels, waaronder polypropyleen, dat vrijwel vlekbestendig is en toch flexibel in de hand past, en nitraat, dat nog beter bestand is tegen vlekken maar duurder is. Hoewel wegwerphandschoenen na gebruik met water kunnen worden gewassen, moet u ervoor zorgen dat u ze niet te vaak wast; Door ze aan een hanger te drogen, wordt overtollig vocht niet verwijderd, maar als u ze in de zon laat staan, kan dat wel. Wegwerphandschoenen kopen.

Wegwerphandschoenen

Wegwerphandschoenen worden vaak gebruikt bij lichte taken zoals operatiekamerprocedures, patiëntlaboratoriumwerk, bloedanalyses en het hanteren van monsters. Wegwerphandschoenen zorgen voor bewegingsvrijheid en bieden uitstekende bescherming van de handen; er zijn echter enkele beperkingen. Bepaalde banen, waaronder het werken met levende dieren of het omgaan met gemorste chemicaliën, kunnen niet worden uitgevoerd met wegwerphandschoenen, noch vanwege gezondheids- of dierenwetgeving, noch om financiële of praktische redenen; Voor deze klussen worden vaak wegwerpbare polyhandschoenen gebruikt met een open weefselweefsel onder de handschoendekking.

In sommige gevallen is het helemaal niet nodig om wegwerphandschoenen te dragen; misschien heeft u witte latexhandschoenen nodig, of een vinyl- of nitrilhandschoen die is verdund met een bleekoplossing om bescherming te bieden tegen blootstelling aan bloed of andere lichaamsvloeistoffen. Er zijn verschillende aanbevolen doseringen voor verschillende taken en verschillende beschermingsniveaus tegen verschillende chemicaliën en gevaren. Een arts kan patiënten aanraden een medische waarschuwingsarmband te dragen om aan te geven wanneer er een lichaamsvloeistof is gemorst of een andere bedreiging heeft plaatsgevonden, en kan ook aanbevelen dat wegwerphandschoenen worden gedragen.

Meer informatie: CleanProduct.nl