Wat is een Bullet Journal?

Wat is een Bullet Journal?

Wat is een meer info ? Het is een notitieboekje of planner, meestal van spiraalgebonden papier, met secties om op te schrijven en notities (soms kunnen andere dingen worden opgenomen, zoals recepten of ideeën). Ze zijn ideaal voor mensen die niet veel tijd hebben om te schrijven of veel papers om in te schrijven, maar toch wat aantekeningen willen maken en dingen willen ordenen. Er zijn veel verschillende stijlen van bullet-journals om uit te kiezen – sommige zijn spiraalvormig gebonden en sommige hebben grotere journaalsecties met tussenschotten en pagina's die kunnen worden verwijderd om ze gemakkelijk te ordenen.

Misschien wilt u ook een sectie voor aantekeningen en ambities (ook wel een "notitieboekje met aspiraties" genoemd). Sommige notitieboekjes hebben hiervoor een sectie, evenals secties voor schetsen van dingen die je zou willen doen (soms een "notitieboekje met krabbels" genoemd). Op deze manier heb je een sectie voor wat je wilt schrijven, en alles is georganiseerd onder waar het voor jou het handigst is. Andere bullet-journals hebben een tracker die u kunt gebruiken om notities bij te houden over wat u hebt geschreven. Dit kan vooral handig zijn als u graag schrijft, maar het moeilijk vindt om te onthouden wat u hebt opgeschreven.

Een bullet journal is ook een uitstekende manier om mindfulness te oefenen. Als u op uw werk een dagboek bijhoudt, kan dit u afleiden van andere belangrijke dingen die u moet doen, zoals de deadlines voor uw projecten of de mensen en dingen waarmee u moet werken. Bullet journaling is een manier om je geest tot rust te brengen en je te concentreren op je aantekeningen en je dromen en doelen. Omdat het heel gemakkelijk is om de tijd uit het oog te verliezen tijdens het gebruik van een bullet journal, is het een goed idee om een klein notitieblok of kalender voor notities te bewaren. Als je verstrikt raakt in de stroom van het dagboek, kan het gemakkelijker zijn om je aantekeningen opnieuw te lezen dan om te proberen te onthouden wat je hebt opgeschreven.

Voor meer info klik je deze site aan: Mylovelynotebook.nl